
NM i Fiskesuppe
NM i fiskesuppe på Drøbak Havnefestival 2025
Lørdag 26.juli, kl. 08.00-16.00
Vi ønsker å finne Norges beste fiskesuppe og hedre og ære den som seg hør og bør!
Om du tenker at du er et råskinn på fiskesuppe, bør du melde deg på her.
Det spiller ingen rolle om du til daglig er husmor, revisor eller profesjonell kokk, så lenge du elsker fiskesuppe og mener du selv lager en god variant.
Du kan også være dere, dvs en vennegjeng, et idrettslag, noen turkamerater etc, som går sammen om å lage landets beste suppe.
Det blir rigget til ti matlagingsstasjoner på molo B, lørdag 26.juli. Hver deltager har 3x3 meter tilgjengelig, under tak i et stort felles telt

Hver deltager får til disposisjon:
- 2 stk bord
- 2 stk 2000w kokeplater
- Vann til håndvask
Hver deltager får:
- 5 liter god fiskekraft fra Salsus AS
- 5 kg fiskefilet fra Laks og Vildtsentralen, 50/50 laks og hvit fisk
- Gulrøtter, løk, purre samt sellerirot fra Haneborg gård i Drøbak
- 1 liter fløte, salt, pepper og 1 kg meierismør fra Meny i Drøbak
Utover dette, tar alle med seg sine hemmelige ingredienser som gjør at akkurat deres suppe blir slik bare deres suppe kan bli og dermed forføre publikum og dommerpanel.
Nevnte dommerpanel består som tidligere av profilerte kokker i toppskiktet; i år Harald Osa og Harald Kvist. Som tidligere vil vi også se lokale fiskesuppe-elskere ved dommerbordet. Sammen skal de gjøre sin vurdering mens publikum får mulighet til å stemme frem sin favoritt.
Rammer, lover og regler må vi ha og de er som følger:
- Suppen lages på plass (under telt). Stasjonen kan rigges fra 07 på morgenen Deltagerne kan begynne fra kl 08.00 på lørdag morgen, publikum kan komme og se fra kl.10.
Suppen må være klar fra kl 13 og smaking kan begynne.
- Hver deltager/hvert lag må etterstrebe og lage 10 liter suppe; det er viktig at så mange som mulig får smake og dermed kunne avgi stemme. Det blir 5 dommere disse skal ha hver sin porsjon servert, resten skal serveres som smaksprøver i små kopper til publikum, disse kan stemme frem publikumsvinneren som er en egen pris.(vi stiller med smakskopper)
- Suppen skal lages med råvarer fra havet; fisk og skalldyr, tang etc. Alt av grønnsaker er selvsagt tillatt.
- Alle varianter er velkommen; kremet, tomatisert, osv. - kun fantasien setter grenser.
- Alt annet utstyr og hemmelige ingredienser, tas med av deltager selv.
- Suppen bedømmes /vektlegges etter 80% smak og 20% anretning.
- Kl 16 blir det kåring
Det har tidligere vært små marginer mellom vinnerne og de andre deltagerne, så her kan samtlige forlate konkurransen med sterkt hevet hode.
Konkurransen vil foregå i matteltet på Molo B under Drøbak havnefestival
Påmelding innen fredag 01. juli på denne e-post adressen:
- Navn
- Alder
- Restaurant (om du er kokk)
- Telefon nr
- E-postadresse
- Annen relevant info
Mere detaljert info vil bli tilsendt
Spørsmål? Ta kontakt med suppesjef Per Espen på
Tlf. 92266657
E-post:
Det blir flotte premier og et diplom tegnet for anledningen av Drøbakskunstneren Jan Kåre Øien, dette kan selvfølgelig rammes inn og henges på strategisk sted for heder og ære.